30 oktober 2006

Crosscupaflossingen te Gent 29/10


De meisjes miniemen hebben de start van het crosseizoen niet gemist en wonnen met Jenthe Adriaens, Lisse Leemans en
Sara Van De Velde.
Knappe 2de plaatsen voor de cadetten en scholieren meisjes.
De seniors mannen eindigde 6de , maar waren uiteindelijk 3de Belgische ploeg zodat ze wat extra puntjes scoorden. Mario Van Wayenberge loste als 1e af en liet een sterke indruk.

29 oktober 2006

Marathon clubrekord bij de masters

Kris Joly ( M40) verbeterde het clubrekord marathon masters in het Nederlandse Ettenleur.
De nieuwe tijd is 2.51.37.

Profcontrakt

Goed nieuws voor Mario van Waeyenberge, zijn profcontrakt bij atletiek Vlaanderen werd verlengd en nu voltijds.

28 oktober 2006

Dieter op stage

Dieter Vanstreels zal tijdens de herstvakantie een stage afwerken met het Youth Olympisch team als voorbereiding op EYOF van 2007. De stage heeft plaats in Vittel.
Hij begint zijn crossseizoen in Tilburg op 11 nov. met een val selektieploeg.
Ook Duffel ac neemt deel met een groep atleten in Tilburg.

26 oktober 2006

Start crosseizoen met crosscup aflossingen te Gent

Een 15 tal Duffelse ploegen nemen zondag deel aan de opener van crossseizoen bij de crosscup aflossingen te Gent. Zelfs 3 ploegen bij de seniors mannen met alle Duffelse toppers .
Maar de eerste crosser was Diego Van Looy die op 21 okt. 2de eindigde bij de schol. in het Nederlandse Kruiningen.

Atletiekjaar 2005-2006 voorbij

De laatse uitslagen lopen binnen,
Hans Janssens eindigde knap 3de en Vladimir Tontchinski 5de in Dwars door Hasselt.

Einstand Flanders wegcircuit : Bart Verschoren 2de bij de seniors
Jef Hermans beste bij de masters M60 zoals vorig jaar.

22 oktober 2006

ALOHA 3

Loic is nu een Ironman!
Wat een dag! Om 3 uur 's morgens uit de veren. Om 7 u start van de 3 km zwemmen in een woelige zee, wat niet zijn beste ding is, als 676de uit het water gekomen. Dan 180 km fietsen op een afwisselend parcour met hellingen zoals in onze Ardennen. Ze kregen af te rekenen met wind, regen en een priemende zon. Loic schuift op naar de 168ste plaats en dan loopt hij een schitterende marathon op een heuvelend parcour bij temperaturen van 30 gr. Hij eindigt als 66ste, profs meegerekend. Wat fantastisch is: als 5de amateur.
Zijn droom is werkelijkheid geworden, hij is een echte IRONMAN.
Wat hebben we nog genoten van diegenen die later op de avond binnenliepen. Een ongeloofelijke sfeer waarvoor duizenden toeschouwers de atleten blijven aanmoedigen, ondanks de stortbuien van die avond. Nu nog 2 dagen genieten.

20 oktober 2006

Aloha 2

Zaterdag om 7u00 (19u00 Belgische tijd) neemt Loic de start van zijn eerste Ironman, samen met 1800 deelnemers. Dit zal geen gemakkelijke klus worden, want de zee is sinds enkele dagen zeer woelig. De wind en de priemende zon zal de 180 km fietsen op golvende wegen niet gemakkelijk maken en dan nog een hele marathon om te eindigen.
Wij hebben een beetje toerist gespeeld en het eiland rondgetoerd. Prachtige natuur, alleen de stranden vallen tegen. Maar we laten het niet aan ons hart komen. Vanavond trekken we naar de pasta party....

16 oktober 2006

Aloha

We hebben het hier naar onze zin. Alhoewel deze morgen was het rennen vanuit ons bed naar buiten. Een aardbeving van 6.6 op de schaal van Richter zorgde voor paniek. Buiten een geschaafde elleboog bij het naar buiten lopen is alles goed afgelopen, maar de schrik zat er goed in. een tijd geen elektriciteit gehad. Loic was al met de fiets op training van zes uur 's morgens voor een rit van 195 km en heeft op de weg de beving gevoeld. Met Loic zijn voorbereiding gaat alles goed. Eergisteren heeft hij 3.2 km in zee gezwommen, samen met de dolfijnen... De zware trainingen zijn nu voorbij.

10 oktober 2006

Naar Hawaii 11.10

Voor eenmaal nu is niet naar een atletiek manifistatie maar naar de Iron man in Hawaii.
Coralie en ik gaan supporteren voor Loïc Hélin, de levensgezel van ons dochter Tinneke.
Een lange vliegreis via Londen en Los Angeles naar Kona op het big eiland Hawaii staat ons morgen te wachten.
Zaterdag 21 okt. gaat de droom van Loïc in vervulling , deelnemen aan de Iroman.
Een woordje van dank aan diegenen die meegokten voor zijn eindtijd en alzo sponsorden voor deze dure trip. Terugkomst op 25 okt.
Ik ga trachten via de blog af en toe wat nieuws te brengen.

08 oktober 2006

clubfeest 07-10

Na de scholencross volgde ons jaarlijks clubfeest. Het werd een zware dag voor onze medewerkers....
Een 160-tal aanwezigen beleefden een mooie avond tot in de late uurtjes.
Een prachtig koud buffet, de huldigingen en de tot sympaktiekst verkozenen Sara Vande Velde en Jonas Wyns bij de jongeren, Natalie Jacobs en Sanne Torfs bij de groten mochten de dans openen waar dj Alex voor de sfeer zorgde.

07 oktober 2006

Inhudiging van jogpad 06-10

Een 50-tal atleten trotseerden de regen en liepen het jogpad in op het Duffelse Sportcentum. Hiermede werd de 1ste faze van de renovatie afgerond.
Zeker een meerwaarde voor Duffel Ac en ook Fc Duffel.
Wij kijken nu al met belangstelling uit naar de 2de faze.

Centea Scholencross 07-10

Een uurtje voor de start regende het nog, maar bij het eerste startschot was er zelfs een zonnetje van de partij. Een 440-tal deelnemers haalden de eindmeet.
Het was wel even wennen aan de nieuwe startplaats, maar alles verliep vlot.
En er werd gestreden voor de podiums en scholenrangschikkingen onder de luide aanmoedigingen van ouders en supporters. De basis school West won bij de jongens pupillen de interscholen rangschikking. Bij de miniemen en cadettten was St. Norbertus de beste school zowel bij de jongens als meisjes.
De Gemeente Duffel zorgde weer voor medailles en bekers, sponsor Centea voor de mooie aandenkens zodat het drummen was rond het podium, zeker de dag voor de verkiezing.