27 maart 2006

Het eerste clubrecord van 2006

Bij de werpersmeeting van Merksem (26 maart) verbeterde master Koen Leemans het clubrecord speerwerpen en bracht het op 39m99. Voorheen was het 36m38 van Miel Van den Bosch.

23 maart 2006

Een waslijst gekwetsten

Nele Horions is al een hele winter op de sukkel. Haar meniscus werd gedeeltelijk weggehaald en zij is nu aan revalidatie toe. Hetzelfde overkwam vrijetijdsloper Jean-Pierre Laerte. Timothy Van Loon onderging dan weer een neusoperatie terwijl Johan Schoors en Hans Janssens nog altijd aan het revalideren zijn. Hans is inmiddels terug aan het lopen en is voorzichig optimistisch. Lore Belis is dan weer out met een stressbreuk en houdt zich in conditie met aquajogging.

Stage Zuid Afrika

Mario Van Waeyenberge vertrekt zaterdag met een groep Vlaamse atleten naar Bloemfontein voor een 3 weekse stage, hij zal vergezeld zijn van zijn trainer Marc Nevens (voor 2 weken). Hopelijk moeten zij niet onder de blote hemel slapen want minister Anciaux vergat de vorige uitwisselingsstage te betalen.

STAX indoormeeting te Gent 19.03.2006

Van cross naar de indoorbaan...
Een overstapje met goede resultaten:
Junior Kevin Laerte 2.34.15, kersverse scholieren crosskampioen Dieter Vanstreels 2.35.35 en Nils Wyns 2.38.31 op 1000m.

21 maart 2006

WINTEROVERZICHT

Een nieuwe generatie meldt zich aan!!

Tijdens de voorbije winter is het duidelijk geworden; er is een nieuwe lichting beloftevolle jongeren bij Duffel A.C. Wegens het uitvallen van Hans Janssens (in de lappenmand) moest Mario Van Waeyenberge de eer hoog houden en "Super Mario" deed dit schitterend met het verlengen van zijn Belgische titel korte cross. Hij eindigde ook nog 2de in de eindstand van de crosscup, waar hij tevens de smaakmaker was. En dan de nieuwe generatie: Sanne Torfs, als eerstejaars junior, eindigde 3de op het B.K., wat vroeger goed was voor een W.K. selectie..... Hij won ook de crosscup in Dour. Dieter Vanstreels won in Oostende-Stene zijn eerste Belgische crosstitel op een omloop die hem niet lag en dat nog met een ruime voorsprong. Hij was ook de beste bij het P.K., de internationale cross van Breda en Diekirch. Timothy Van Loon werd P.K. en won de crosscup in Mol maar was bleekjes op het B.K. Daarentegen een herboren Thomas Van de put. Trouwens, de scholieren wonnen ook de interclub. Bij de cadetten meisjes is Silke Van Waeyenberge de revelatie van het winterseizoen en 2de op het B.K.! Maar er is ook nog ander "schoon" volk: Tessa Denis, Lien Warpy, Melanie Van Reeth (P.K.), Marlies Vandenheede enz. Zij wonnen ook de interclub. Ook de jongens cadetten pakten de intrerclub met een top tien plaats van Dirk De Laet en Jente Joly. Bij het P.K. kregen wij ook weer een "flits" te zien van Lies Van de Voorde. Op het indoorfront fraaie prestaties met vooral Michelle Fierens die aardige spurttijden (en clubrecords) liet optekenen alsook nieuwkomer Tessa Denis en Nils Wyns op 800m. Vladimir Tontchinski en Jan Blockx waren onze beste masters en Karin Jennis verraste aangenaam op het P.K. Bij onze jongsten was de opkomst soms ondermaats. Diegenen, die er altijd wel waren deden het meer dan voortreffelijk en ene Sofie Van de Velde
won al haar wedstrijden.

10 indoor clubrecordverbeteringen en 82 crossoverwinningen!

19 maart 2006

BK masters sluit crossseizoen af


Te Flémalle hadden de Belg. kampioenenschappen veldlopen plaats voor masters.
Slechts 2 Duffelse atleten kwamen aan de start in het Luikse.
Ingrid Verbessem had moeite met het golvend parcour en eindigde 15de bij de dames W40.
Favoriet Jan Blockx kwam 3 sec later dan de uittredende kampioen Jos Maes over de eindmeet en haalde zilver. Uitslagen Verslag

15 maart 2006

Start to run

Voorbije maandag werd de start gegeven van de start to run sessie 2006.
Onze jogbeleiders Chantal Vertommen en Koen Vande Velde mochten niet minder dan 48 deelnemers begroeten.

Engadin Skimarathon

Terwijl in Oostende de modder moest overwonnen worden kreeg Marco Maerten bij zijn deelname aan de Engadin skimarathon in het Zwitserse Maloja te maken met Siberische toestanden, min 14 graden en windstoten. Ook bij de start al een uur moeten wachten in de bijtende kou om een goede startplaats te vinden.
Na 2,5 km kreeg hij al bevriezing van zijn vingers en gaf op zoals zovelen .
Marco die werkt als kok bij de CM in Maloja blijft nog enkele weken aldaar en zal dan deelnemen aan het stratencircuit. In juli en augustus is hij dan weer aan het werk in St Moritz.

14 maart 2006

BK cross te Oostende


Dieter Vanstreels en Mario Van Wayenberge BK!!!!!
Na de verkenning van de omloop 's zaterdags, in erbarmelijke weeromstandigheden, waren wij er niet meer gerust in.
Maar het weer sloeg om en de strakke koude wind was 's zondags verdwenen, de drassige ondergrond niet... en het werd een zware karwei voor de atleten. Maar onze supporters verwenden de slijkduivels met het opzetten van 2 tentjes.
En de Duffelse atleten, zij ploetereden goed met als resultaat: 2 kampioenen,
Dieter Vanstreels die nu op het hoogste schavotje mocht klimmen en Super Mario die voor de 6de maal in Oostende aan de winst bleef, zij het deze maal zonder feestneus op en die alles uit zijn atletiek Vlaanderen lijf moest halen om de beste van de familie te blijven want zus Silke eindigde 2de bij de cadetten en is de revelatie van het winterseizoen geworden. Een bronzen plak ook voor junior Sanne Torfs die als 3de Belg eindigde, 2 Afrikaanse, zogezegde juniors, kwamen niet aanmerking voor het podium...
Thomas Van de put in zijn jongere jaren ook al een podiumbeklimmer eindigde nu net naast het podium maar bewees hiermee dat het terug goed loopt. Ook Tessa Denis eindigde 4 de. Ereplaatsen ook voor Melanie Van Reeth en Kim Offergeld met een 5de stek.
Globaal goede uitslagen met interclub overwinningen voor de cadetten meisjes en jongens alsook de scholieren en een 2de plaats bij de algemene interclub bij de mannen en ook 2de bij de totaalstand mannen en vrouwen.
Een dikke proficiat aan iedereen.
Uitslagen Foto-album BK Veldlopen 2006 Foto's HCO


09 maart 2006

Johan Schoors out

Johan Schoors is al enkele tijd gekwetst en is nu ook in behandeling bij Lieven Maesschalck waar hij ook Hans Janssens treft. Zij zijn daar in gezelschap van een bekende voetballer van de gok Chinees...