30 april 2006

7 titels bij 2de dag PK te Lier

Bij koud en wisselvallig weer werd het een succesvolle dag voor onze atleten. Wij kregen zelfs een volledig Duffels podium bij de 3000m scholieren met een herezen Timothy Van Loon, voor Maarten Mortelmans en Thomas Van de put.
Maar er waren ook nog andere knappe prestaties en talrijke PR's.
Zo won cadet Tessa Denis de 800m na een solo race.
Bij de 1500m wedstrijden was er een 3de plaats voor cadet Jente Joly, een 2de voor scholier Dieter Vanstreels en winst voor junior Sanne Torfs en senior Dennis Laerte .
Cadet Dries Verhoeven won de 400m en er was ook nog zilver voor junior Kevin Laerte.
Bij de werpnummers won scholier Vincent Van den Bosch het speerwerpen, brons was er ook voor scholier Hilde Geens bij het kogelstoten en Katrien Voet bij het discuswerpen bij de seniors. En om de rij te sluiten een zoveelste titel voor snelwandelaarster Liesbeth De Smet.
Balans van het 2 daagse PK : 11 titels !!!!!! Uitslagen
André.

Ekiden te Brussel

De Duffelse mannenploeg eindigde 7de in de totaalstand, maar was 2de bij de nationale interclub. De eindtijd bedroeg 2.13.49. Verslag en uitslagen.
Het gemengde joggersteam van Duffel (Lichnoluka) eindigde met een tijd van 3.27.32 op de 212de plaats van de 345 op de ING Ekiden. Na de 10 miles in Antwerpen, vorig weekend, hadden de deelnemers weer een goed (moe) gevoel na hun prestaties. Later werd er tussen pot en pint reeds plannen gemaakt om volgend jaar met 2 ploegen te starten.

29 april 2006

1e dag provinciale kampioenschappen te Turnhout

4 titels !!!!
Een storende en koude wind was spelbreker, zodat de prestaties van de atleten hieronder leden.
Ilse kerckhoffs won het hinstapspringen bij de seniors dames.
Stephanie Johanns was de beste bij de 3000m juniors meisjes.
Nils Wyns bij de scholieren jongens en Mario Van Waeyenberge bij de seniors wonnen de 800m. Dennis Laerte behaalde brons.
Zilver was er voor Dries Verhoeven bij de cadetten en Kevin Laerte bij de juniors jongens 800m.
Melanie Van Reeth behaalde zilver en Lien Warpy brons bij de 1500m meisjes cadetten. Zilver ook voor Lies Van de Voorde bij de 1500m scholieren meisjes.
André. Uitslagen loopnummers Uitslagen kampnummers

@leet open

Vanaf volgende woensdag ( 3mei ) zal de @leet open zijn van 18 h tot 20 h30.
Lydie en de Frans zullen daar voor zorgen.

16 april 2006

BK Ekiden

Ook een groep joggers neemt met een gemengde ploeg in Brussel.
5km : Marien Linda
10km : Blommaerts Ludo
5km : Laureyssens Nora
10km : Vleugels Chris
5km : Vertommen Chantal
7.5km: Wilms Karin

13 april 2006

Opening Blokhut

De blokhut is klaar. Een week voor de opening! Op zaterdag 22 april ter gelegenheid van de Beker van Vlaanderen zal de officiele opening plaats vinden rond 17.30.
Maar wij hebben nog altijd geen naam, of zal het Blokhut blijven.....
Iedereen op post, want we zetten een nieuw tijdperk in bij ons clubleven.

10 april 2006

BK Ekiden

Op zondag 30 april heeft in Brussel het Bk Ekiden plaats in de omgeving van het Koning Boudewijnstadion.
Ziehier de Duffelse selektie van de mannen.
5 km. Van Wayenberge Mario
10 km. Van Son Roy
5 km. Blockx Jan
10 km. Tontchinski Vladimir
5 km. Van Es Stein
7.5 km. Verschoren Bart

05 april 2006

Nieuws uit Zuid Afrika (Stage Mario) - Vervolg


Trainer Marc Nevens stuurde ons nog een vervolgverslag over de VAL-stage in Bloemfontein (ZA):
"De trainingen van Mario verlopen goed. We hebben enkel een klein probleempje gehad met de maag, vorige zaterdag, maar dit was van voorbijgaande aard.
De training van gisteravond (5 x 400m) verliep heel goed met tijden van 58.20 - 59.80 - 62.10 - 58.60 en 57.70 niettegenstaande de graspiste er toch niet superieur bijligt. We leven hier in feite van de ene training naar de andere en de tussentijd is eigenlijk te kort om een degelijke uitstap te doen. Dus beperken we ons tot de bezienswaardigheden van Bloemfontein zelf. Vorige week hebben we toch een uitstap gedaan met de ganse groep naar een leeuwen- en cheeta- farm (zie de foto's op de Blog van Frankie De Feyter. Hij maakt trouwens alle dagen een verslag met de nodige foto's).
Blog LATCOACH
De andere trainers zijn hier met 2 uur vertraging toegekomen, maar s'avonds gaat het er nu voor de trainers ook iets gezelliger aan toe.
Voor de rest blijft het hier goed weer met 's morgens reeds hoge temperaturen. De avondtraining na 16h00 is dan ook de beste. Om 18h00 is het hier reeds donker. Dan volgt het avondeten gevolgd door een rustig babbeltje bij een glaasje Zuid-Afrikaanse wijn en bespreking van de plannen voor de volgende dag. Mijn verblijf is serieus aan 't inkorten, het is reeds woensdag en zondag om 18h00 zitten Frankie en ik terug in het vliegtuig richting België.
Nu ga ik verder op zoek naar plakgerei voor de fietsen, vermits we alle dagen plat rijden met de mountain bikes van de trainers vanwege de talrijke "duiveltjes", dit zijn kleine doornen met 2 scherpe puntjes, die hier alle wegen onveilig maken voor fietsers. Tot volgende week in Belgie".
Marc

01 april 2006

Nieuws uit Zuid Afrika (Stage Mario)


Coach Mark Nevens stuurde ons volgend bericht van de trainingsstage in Zuid Afrika:
" De reis via London, Johannesburg en Bloemfontein, was erg vermoeiend. Het vliegtuig van Londen naar Johannesburg was bijna helemaal volzet, dus van slapen is er weinig in huis gekomen.
We zijn hier heel hartelijk ontvangen en verbleven tot vandaag in de sportschool. Nu nog een weekje in een lodge, wel vlakbij een winkelcentrum.
Bij aankomst zondag was het mooi weer, maar de tweede dag hadden we veel regen en hagel. Nochtans hebben we droge trainingsperiodes gehad met afwisselend bewolking en zonneschijn, maar temperaturen van 25 graden. Vandaag nog iets extremere temperaturen en blauwe hemel.
Frankie, die nu naast mij zit in't internetcafe is op zijn Blog de verslagen van de stage aan't uploaden, inbegrepen heel wat foto's. Die kan je dus bekijken via de website van LAT (zie http://www.lebbeekseatletiektoekomst.be/ , links, LATCOACH weblog). Met Mario is alles goed verlopen, enkel vandaag had hij maagproblemen en diende de training te staken. Met onze kleine groep gaat alles goed, maar Stephanie is ziek geworden en na een doktersbezoek en de nodige medicatie is alles in de goede richting aan't evolueren. Maar nu is onze kinesitste weer zwaar ziek. Zij moet wel morgen reeds terug vertrekken. De andere trainers, samen met een nieuwe kinesist, komen maandag toe.
Op't ogenblik is er in de groep een beetje opwinding over de nieuwe beurzen, waarin ze blijkbaar serieus het mes hebben gezet. Ik heb zo'n vermoeden dat de VAL eerder probeert atletiek te ontmoedigen dan aan te moedigen (als er tenminste iets waar is van de geruchten die hier verteld worden). Maar ja, dit horen we wel als we terug zijn.
We zullen nu maar eerst zien dat we hier verder goed kunnen trainen en Mario in a good shape krijgen. Tot een van de volgende dagen, als ik er nog eens in slaag om een e-mail te verzenden.
"
Groetjes Marc.
Blog LATCOACH

Dag der atleten en talentdedectie

De jaarlijkse werkdag van de club is voor sommige werkers een lange dag geworden....
In de voormiddag werd alles wedstijd klaar gemaakt, maar ook nog andere werken werden uitgevoerd in en rond de blokhut. Schilderwerk buiten, alles in orde brengen binnen. Oppoets beurt van het dagelijks secretariaat en nog veel meer.
De laatste dolemiet werd ook nog aangebracht op de vroegere assebaan zij het vergezeld van regen maar dat kon de talrijk opgekomen atleten van de groep van Dirk Belis niet deren.
's Middags samen gezellig boterhammekes opgegeten, alleen Gerd Voet bleef doorwerken aan het leggen van een voetpad aan de blokhut en dit met een kater van zijn 21ste verjaardag fuif daags voordien. Ook een pad naar de discusring werd nog bijgenomen. En in overuren werd ook nog het perk achter de blokhut klaargemaakt om gazon op te zaaien.
In de namiddag werden door de jeugdtrainers en medewerkers ook een talentdedectie gehouden bij een 20-tal opgekomen atleetjes en dat werd gestoord door een onweer...
Het wordt nu stilaan uitkijken naar onze eerste meeting op 22 april, met opening van de blokhut en nadien huldiging van onze 2 crosskampioen .
Dank aan alle werkers van onze dag der atleten !!!!!!!