05 april 2006

Nieuws uit Zuid Afrika (Stage Mario) - Vervolg


Trainer Marc Nevens stuurde ons nog een vervolgverslag over de VAL-stage in Bloemfontein (ZA):
"De trainingen van Mario verlopen goed. We hebben enkel een klein probleempje gehad met de maag, vorige zaterdag, maar dit was van voorbijgaande aard.
De training van gisteravond (5 x 400m) verliep heel goed met tijden van 58.20 - 59.80 - 62.10 - 58.60 en 57.70 niettegenstaande de graspiste er toch niet superieur bijligt. We leven hier in feite van de ene training naar de andere en de tussentijd is eigenlijk te kort om een degelijke uitstap te doen. Dus beperken we ons tot de bezienswaardigheden van Bloemfontein zelf. Vorige week hebben we toch een uitstap gedaan met de ganse groep naar een leeuwen- en cheeta- farm (zie de foto's op de Blog van Frankie De Feyter. Hij maakt trouwens alle dagen een verslag met de nodige foto's).
Blog LATCOACH
De andere trainers zijn hier met 2 uur vertraging toegekomen, maar s'avonds gaat het er nu voor de trainers ook iets gezelliger aan toe.
Voor de rest blijft het hier goed weer met 's morgens reeds hoge temperaturen. De avondtraining na 16h00 is dan ook de beste. Om 18h00 is het hier reeds donker. Dan volgt het avondeten gevolgd door een rustig babbeltje bij een glaasje Zuid-Afrikaanse wijn en bespreking van de plannen voor de volgende dag. Mijn verblijf is serieus aan 't inkorten, het is reeds woensdag en zondag om 18h00 zitten Frankie en ik terug in het vliegtuig richting België.
Nu ga ik verder op zoek naar plakgerei voor de fietsen, vermits we alle dagen plat rijden met de mountain bikes van de trainers vanwege de talrijke "duiveltjes", dit zijn kleine doornen met 2 scherpe puntjes, die hier alle wegen onveilig maken voor fietsers. Tot volgende week in Belgie".
Marc